ازمایشگاه گربه؛اهمیت چک آپ در گربه ها و سگ ها؛بدون شک همه ما به گونه ای به گربه یا سگی که خانه و زندگی خود را با آنها تقسیم می کنیم، دلبسته شده ایم و بیش از خودمان نگران مشکلات سلامتی آنها شده ایم. شرایط اولیه زندگی سالم برای حیوانات خیلی متفاوت نیست. تغذیه خوب، رعایت برنامه های پزشکی پیشگیرانه از دوران نوزادی، مراقبت و عشق کافی و زندگی بدون استرس تمام آن چیزی است که آنها نیاز دارند.

طبیعتاً با افزایش سن، برخی از اندام‌ها و سیستم‌ها فرسوده می‌شوند و اینها عمدتاً توسط حیوان در مراحل اولیه تحمل می‌شوند. مشکلاتی که در ابتدا می توانیم با اقدامات احتیاطی یا رژیم های غذایی ساده بر آنها غلبه کنیم، به مرور زمان به مشکلات جدی تبدیل می شوند. با این حال، با "چک آپ" ای که به طور متوسط ​​سالی یک بار خواهیم داشت، می توانیم اقدامات لازم را انجام دهیم تا یکی از اعضای خانواده که بسیار برایمان ارزش قائل هستیم، زندگی کمی طولانی تر و با کیفیت تر داشته باشد و گاهی اوقات می توانیم این شانس را داشته باشیم. تشخیص زودهنگام در یک بیماری پنهان

برنامه چک آپ شامل ارزیابی های بسیاری خارج از این معاینات عمومی است. در این زمینه، شمارش کامل خون، آنالیز بیوشیمیایی خون، آزمایش ادرار و مدفوع و در صورت لزوم سونوگرافی، رادیوگرافی، EKG و معاینات مشابه با توجه به نتایج این آزمایشات انجام می شود. برای دادن اطلاعات در مورد آنچه در این معاینات به آن توجه می شود و نتایج نشان می دهد.

 برای ارائه خدمات دامپزشکی در کلینیک دامپزشکی ویستا با ما تماس بگیرید

شمارش کامل خون

آزمایش خون اغلب داستان بیماری او را بیان می کند. شمارش کامل خون یا هموگرام تعداد گلبول های قرمز و سفید خون را کنترل می کند و به دامپزشک می گوید که آیا حیوان کم خون است، عفونت دارد یا بیماری مرتبط با لخته شدن خون دارد. خون مورد نیاز برای آزمایش به داخل لوله ای حاوی ماده ضد انعقاد کشیده می شود تا خون لخته نشود.

شمارش کل خون (Complete bloodcell=CBC) همچنین شامل پارامتر دیگری به نام هماتوکریت است: این پارامتر رابطه بین گلبول های قرمز و پلاسمای خون را نشان می دهد. مقدار هماتوکریت بالاتر از حد طبیعی نشان می دهد که حیوان مقداری از آب بدن خود را از دست داده یا کم آب شده است یا سیستم بدن در زمان جمع آوری خون در شوک است. مقدار هماتوکریت کمتر از حد طبیعی نشان می دهد که حیوان کم خون (بی خون) است.

شمارش کل خون همچنین شامل ناهنجاری‌هایی در شکل، اندازه، رنگ یا ظاهر سلول‌های خونی است. تعداد واقعی گلبول های قرمز در واحد مقدار خون؛ همچنین وجود عنصری به نام "هموگلوبین" را تعیین می کند که اکسیژن را در گردش خون حمل می کند. در برخی از انواع کم خونی، اگرچه تعداد گلبول های قرمز سگ طبیعی است، اما هموگلوبین کافی برای تامین اکسیژن به کل بدن وجود ندارد.

شمارش کل خون نیز تعداد گلبول های سفید را ارزیابی می کند. گلبول های سفید خون از بدن در برابر عفونت ها محافظت می کنند. برای سگ ها، نسبت 600-700 گلبول قرمز در هر گلبول سفید طبیعی است. افزایش گلبول های سفید خون نشان دهنده عفونت در بدن حیوان است، در حالی که کاهش نشان دهنده ضعیف شدن بدن به دلیل بیماری طولانی مدت است.

پنج نوع مختلف گلبول سفید وجود دارد که به طور کلی به دو دسته اصلی به نام های "گرانولوسیت ها و آگرانولوسیت ها" تقسیم می شوند. گرانولوسیت ها از سلول های سفیدی به نام "نوتروفیل ها، ائوزینوفیل ها، بازوفیل ها" تشکیل شده اند و همگی همراه با گلبول های قرمز در مغز استخوان تولید می شوند. این نوع گلبول های سفید به ارگانیسم های بیماری زا حمله کرده و آن ها را از بین می برند.

لنفوسیت ها سلول هایی از کلاس آگرانولوسیت ها هستند و در غدد لنفاوی و طحال تولید می شوند. کاهش تعداد لنفوسیت ها در ابتدای عفونت یا به دنبال مصرف داروهایی به نام استروئید اتفاق می افتد. افزایش تعداد لنفوسیت ها نشان دهنده یک بیماری طولانی مدت یا لوسمی است که نوعی سرطان کشنده است.

آخرین نوع گلبول سفید، مونوسیت‌ها هستند که هم در مغز استخوان و هم در طحال رشد می‌کنند و پروتئین‌هایی تولید می‌ کنند که به ارگانیسم‌ های عفونی حمله می‌ کنند و به بهبود بافت‌ های آسیب ‌دیده کمک می‌ کنند.

پلاکت ها سومین نوع از سلول های خونی هستند که در تجزیه و تحلیل کل خون مورد بررسی قرار می گیرند و تشکیل لخته های خونی می دهند و در نتیجه از مرگ حیوان به دلیل پارگی یا زخم کوچک جلوگیری می کنند.

 

مقالات بیشتر:ازمایش خون گربه-شستشو گربه-شستشو سگ-جراحی انسداد روده سگ-جراحی انسداد روده گربه-غذای گربه

 

آنالیز بیوشیمیایی خون

با کمک آزمایشات بیوشیمیایی، قسمت مایع خون. از نظر آنزیم ها، قند، نیتروژن، مواد معدنی، پروتئین و کلسترول کنترل می شود که سرنخ هایی در مورد عملکرد کبد، کلیه ها، قلب و ماهیچه ها به دست می دهد. این آزمایشات مربوط به قند خون، نیتروژن اوره خون، کراتینین، کلسیم، پروتئین کل، بیلی روبین، آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز، کلسترول، سدیم و پتاسیم است. این آزمایشات در قسمتی از سرم که پس از لخته شدن خون برداشته می شود، بررسی می شود.

 

تست قند خون:

این آزمایش برای دیابت در حضور سطح قند بالا و هیپوگلیسمی در غلظت قند پایین پیش بینی می کند. هیپوگلیسمی، یعنی قند خون پایین، باعث ضعف و اختلال تعادل می شود، به ویژه در اوایل دوره 6-12 هفته ای در سگ های متعلق به نژادهای طبقه بندی شده به عنوان سگ های زینتی. در سگ های شکار، در طول دوره های طولانی فعالیت شدید باعث حالت کما می شود. باز هم، بیماری های طولانی مدت می تواند حیوان را به دلیل هیپوگلیسمی به کما برساند.

 

آزمایش نیتروژن اوره خون:

این آزمایش اندازه گیری می کند که آیا کلیه ها می توانند به اندازه کافی بقایای اوره را از خون حذف کنند یا خیر. سطح بالای نیتروژن اوره خون نشان دهنده بیماری کلیوی، بیماری قلبی یا وضعیت کم آبی در حیوان است.

 

تست کراتین:

کراتینین توسط کلیه ها دفع می شود، سطح بالا در خون نشان دهنده اختلال در عملکرد کلیه است.

 

تست کلسیم:

تغییرات در سطح کلسیم خون در اختلالات قلبی و عضلانی، وضعیتی به نام تب شیر در مادران شیرده، انواع خاصی از سرطان، بیماری های کلیوی یا بیماری های پانکراس دیده می شود.

 

تست پروتئین کل:

سطح پروتئین کل شامل اندازه گیری آلبومین تام و گلوبولین است. گاهی نشان دهنده تغذیه ناکافی، گاهی وجود بیماری های عفونی مزمن، بیماری های کلیوی و کبدی است. سطح آن در سرطان های لنفاوی-مغز استخوان افزایش می یابد.

 

بیلی روبین:

بیلی روبین ماده ای است که در نتیجه تجزیه هموگلوبین ایجاد می شود و نشان دهنده افزایش تخریب گلبول های قرمز خون یا بیماری کبدی است.

 

تست آلکالن فسفاتاز:

آلکالین فسفاتاز در انواع خاصی از اختلالات کبدی یا عضلانی افزایش می یابد.

 

انتقال منطقه:

افزایش سطح این آنزیم نشان دهنده بدتر شدن عملکرد کبد است.

 

تست کلسترول:

اگرچه افزایش سطح کلسترول به دلیل بیماری های عروق کرونر در سگ ها مانند انسان نیست، اما نشان می دهد که غده تیروئید وظایف خود را به اندازه کافی انجام نمی دهد، غده فوق کلیوی بیش از حد طبیعی کار می کند یا بیماری با انسداد در آن وجود دارد.

 

آزمایشات سدیم و پتاسیم:

اندازه گیری سطح سدیم و پتاسیم در بیماری های غده فوق کلیوی، قلب و کلیه مهم است. این پارامترها در برخی از انواع مصرف دارو در معرض تغییر هستند.

 

ارگانیسم های بیماری:

آزمایش خون نیز وجود عوامل بیماری های عفونی و انگل ها را نشان می دهد. ویروس هایی مانند دیستمپر، هپاتیت عفونی و ویروس عفونت تبخال نوزادی را می توان در آزمایش خون تشخیص داد. برخی از بیماری‌ها، مانند بیماری لایم، با شناسایی آنتی‌ بادی‌ های بدن علیه باکتری‌ ها مشخص می ‌شوند، نه ارگانیسمی که مستقیماً باعث بیماری می‌شود. بیماری هایی مانند کرم قلب با بررسی نمونه خون تشخیص داده می شوند.

 

مقالات بیشتر:درمان بیماری سگ|غذای سگ|شستشو گربه

 

آنالیز ادرار

اگر سگ یا گربه شما در ادرار کردن مشکل دارد، اگر در ادرارش خون می بینید، اگر تکرر ادرار کم یا زیاد شده است، اگر میزان مصرف آب تغییر کرده است، اگر ادرار او بدبو، خونی، زرد تیره به نظر می رسد، اولین کاری که باید انجام دهید این است که اولین نمونه ادرار صبح و حیوان خانگی خود را نزد دامپزشک ببرید، باید به پزشک مراجعه کنید.

آزمایشات ادرار به صورت بیوشیمیایی از نظر خون، قند، پروتئین بررسی می شود، تراکم ادرار حیوان که نشان دهنده میزان تراکم آن است اندازه گیری می شود، در عین حال رسوب ادرار نیز بررسی می شود تا وجود آن بررسی شود. هر گونه عفونت، سرطان یا بیماری کلیوی.

در برخی موارد، دامپزشک شما ممکن است نیاز به نمونه برداری مستقیم از مثانه داشته باشد، برای این کار او ممکن است یک کاتتر را وارد دستگاه ادراری کند یا با وارد کردن سوزن از دیواره شکم مستقیماً به مثانه، نمونه ادرار را جمع آوری کند.

لپتوسپیروز یک بیماری است که از طریق ادرار قابل تشخیص است و به انسان نیز منتقل می شود.

 

معاینه پا:

بیماری هایی که روده حیوان دارای انگل را تحت تاثیر قرار می دهند با معاینه مدفوع تشخیص داده می شوند.

همه این آزمایش‌ها در تشخیص بیماری و ارزیابی درمان حیاتی هستند، و به ‌ویژه زمانی که یک بار در سال در حیوانات مسن ‌تر انجام می‌ شوند، به درک اینکه آیا مشکلی پیش می‌آید، در صورت وجود، چه چیزی اشتباه می‌کند، کمک می‌کند.

 

شرایط خاص درخواست بازرسی و سایر روش های معاینه

در حیوانی که قبلاً بیماری داشته است، معاینات ویژه جدا از بررسی های معمول لازم است. به عنوان مثال، بیماری که مشکل سنگ در دستگاه ادراری داشته است، پس از بهبودی باید در فواصل معینی که توسط پزشک توصیه می شود، آزمایش ادرار انجام دهد.

معاینه تناسلی باید از ابتدای دوره گرما در سگ ماده عقیم نشده به طور مرتب انجام شود، سونوگرافی و کنترل های اسمیر در رحم و تخمدان ها انجام شود و در صورت لزوم سطح هورمون ها بررسی شود. علاوه بر این، غدد پستانی باید به طور منظم برای رشد تومورهای احتمالی بررسی شوند.

معاینات قبل از جفت گیری باید روی سگ هایی که قرار است جفت شوند انجام شود. زمان جفت گیری مناسب برای سگ های ماده باید تعیین شود و نباید اجازه جفت گیری خارج از این محدوده داده شود. زمان جفت گیری مناسب با کنترل اسمیر و اندازه گیری هورمون در زمان شروع و ادامه فحلی تعیین می شود. علاوه بر این در ابتدای فحلی باید معاینه میکروبیولوژیک دستگاه تناسلی انجام شود تا از مشکلاتی مانند سقط جنین یا مرگ توله در بارداری جلوگیری شود. در سگ نر با بررسی بیضه ها و منی از جنبه های مختلف، از عدم تجربه احتمالی از نظر محافظت در برابر بیماری عفونی و باروری جلوگیری می شود.

در گربه‌های ماده که دوره‌های فحلی آنها دائماً سرکوب می‌شود، سیستم تناسلی و سینه‌ها باید با سونوگرافی و آزمایش اسمیر چندین بار در سال تحت کنترل باشد، به‌ویژه به دلیل پتانسیل بالای عوارض جانبی داروهای هورمونی موجود.

در یک سگ یا گربه ماده که قبلا عقیم شده بودند، هنگامی که دفعات لیسیدن در ناحیه تناسلی افزایش یافته و ترشحات ملتهب مشاهده می شود، ممکن است پس از عقیم سازی باعث ترشح غیرطبیعی غدد در دهانه رحم شود.

جدا از این موارد، زخم‌های کوچک غیردرمان‌شونده، پوسته‌های مکرر عودکننده و تشکیل‌های توده‌مانندی که به طور ناگهانی در هر قسمت از بدن رشد می‌کنند نیز باید از نظر سرطان یا بیماری‌های مزمن بررسی شوند.

 

تماس با ما

آدرس :تهران- خیابان شریعتی- روبروی خیابان یخچال- نبش بن بست نراقی - ساختمان پزشکان مهر شماره 1436
تلفن : 02126412384
اورژانس:09212033965

   ins.jpg  telg.jpg

عضویت در خبرنامه

موقعیت ما بر روی نقشه

  

خطا: 0 Error writing file '/home/vistapet/public_html/cache/com_jchoptimize/jchoptimizetags-1f/jchoptimizetags-f3/jchoptimizetags-fffa0f86bff09a3ec45b8a3d80c4c41d.tag'

0

Error writing file '/home/vistapet/public_html/cache/com_jchoptimize/jchoptimizetags-1f/jchoptimizetags-f3/jchoptimizetags-fffa0f86bff09a3ec45b8a3d80c4c41d.tag'

صفحه اصلی