ازمایش خون سگ؛گاهی اوقات زمانی که سگ ما بیمار می شود و یا در سنین مختلف قرار می گیرد، انجام آزمایشات مختلفی ضروری و توصیه می شود.

 در این میان آزمایش خون خودنمایی می کند، زیرا این امکان را به ما می دهد که در مدت زمان کوتاه و نسبتاً ارزان اطلاعات زیادی به دست آوریم.

در این مقاله قصد داریم نحوه تفسیر آزمایش خون در سگ ها را توضیح دهیم. برای انجام این کار، در مورد مهم ترین پارامترهایی که در این آزمایش ارزیابی می شوند و همچنین بیماری هایی که تغییرات آن ها می تواند نشان دهنده آن باشد، اظهار نظر می کنیم.

برای ارائه خدمات دامپزشکی در کلینیک دامپزشکی ویستا با ما تماس بگیرید

استخراج خون برای تجزیه و تحلیل یک تکنیک بسیار رایج و مهم در تمام کلینیک های دامپزشکی است. به طور معمول نمونه برداری از پای جلویی انجام می شود، اما در موارد خاصی می توان از پاهای عقبی یا حتی از گردن خون گرفت.

بسیاری از کلینیک ها در حال حاضر دستگاه های لازم برای تجزیه و تحلیل خون را در خود کلینیک دارند، بنابراین می توانند نتایج پارامترهای اساسی را در چند دقیقه به دست آورند. این باعث می شود که درمان به سرعت شروع شود. در بخش‌های بعدی مهم‌ ترین عناصری را که مورد تحلیل قرار می‌گیرند، خواهیم دید.

هنگامی که به اطلاعات بیشتری نیاز است یا برای ارزیابی پارامترهای خاص تری، مانند ویتامین ها یا هورمون های تیروئید، به عنوان مثال، دامپزشک نمونه را به یک آزمایشگاه خارجی می فرستد. علاوه بر این، در بازار کیت هایی داریم که از طریق یک قطره خون، امکان تشخیص وجود بیماری هایی مانند پاروویروس سگ را فراهم می کند. آزمایشات خون نیز قبل از عمل انجام می شود، در صورتی که خطر اضافی در نظر گرفته شود، به خصوص در رابطه با بیهوشی، که توسط کبد و کلیه از بین می رود.

 

در آزمایش خون سگ، مقادیر طبیعی چیست؟

در نهایت، برای ارزیابی نتایج، مقادیر مرجع ارائه شده توسط آزمایشگاه باید در نظر گرفته شود، زیرا ممکن است تغییرات خاصی بین آن ها وجود داشته باشد. در بخش های بعدی نحوه تفسیر آزمایش خون در سگ ها را شرح می دهیم.

 

چگونه آزمایش خون در سگ را تفسیر کنیم؟ - اهمیت آنالیز کامل خون در سگ ها

آزمایش خون در سگ: شمارش کامل خون

آنالیز به بخش های مختلفی تقسیم می شود. اولین مورد، شمارش کامل خون است، جایی که می ‌توانیم گلبول ‌های قرمز و سفید و پلاکت‌ها را پیدا کنیم:

گلبول های قرمز مسئول انتقال اکسیژن از طریق خون هستند. کمبود آن نشان دهنده کم خونی در سگ است که می تواند احیا کننده باشد. در حالت اول، مغز استخوان رتیکولوسیت‌ هایی تولید می ‌کند که گلبول‌ های قرمز نابالغ هستند و سعی می ‌کنند کمبود را جبران کنند، زیرا گلبول‌ های قرمز بیشتری نسبت به بازسازی‌ شده از بین می ‌روند. این نوع کم خونی پیش آگهی بهتری نسبت به ژنراتور خواهد داشت، جایی که کمبود آن رخ می دهد زیرا مستقیماً تولید نمی شود. مقدار این سلول های خونی به سرعت در هماتوکریت اندازه گیری می شود و هر چه این مقدار کمتر باشد، خطر بیشتری برای زندگی حیوان وجود دارد.

گلبول های سفید یا لکوسیت ها با دفاع بدن در برابر بیماری ها مرتبط هستند. افزایش مقادیر آن دقیقاً نشان می دهد که سگ از عفونت رنج می برد. از طرف دیگر، اگر مقادیر آن کاهش یابد، حیوان می تواند سرکوب سیستم ایمنی داشته باشد.

شمارش خون شامل شمارش پلاکت نیز می شود که در تعداد کم می تواند به معنای مشکلات انعقادی و خونریزی باشد. از سوی دیگر، تعداد بالا به نفع ظهور ترومبوزها است. در بخش بعدی اطلاعات بیشتری در مورد نحوه تفسیر آزمایش خون در سگ ها با توجه به گلبول های سفید خون خواهیم داد.

 

آزمایش خون در سگ: گلبول های سفید

در خون ما انواع مختلفی از لکوسیت ها را پیدا می کنیم که اطلاعاتی در مورد نحوه تفسیر آزمایش خون در سگ ها ارائه می دهند. موارد زیر برجسته می شود:

نوتروفیل ها: آن هایی هستند که در خط مقدم دفاع بدن عمل می کنند. آنه ا معمولاً توسط عفونت های باکتریایی تحریک می شوند، اما برعکس، زمانی که عامل بیماری زا یک ویروس باشد، تعداد آن ها کاهش می یابد.

ائوزینوفیل ها: تعداد آن ها در موارد آلرژی یا آلودگی انگلی افزایش می یابد.

لنفوسیت ها: انواع مختلفی مانند لنفوسیت های B یا T وجود دارد که در برخی موارد ممکن است به تعداد زیاد ظاهر شوند، مانند موارد لوسمی، اما کاهش ارزش آنها بیشتر است، همانطور که در مراحل اولیه اتفاق می افتد.

 

آزمایش خون در سگ: بیوشیمی

این بخش از تجزیه و تحلیل شامل شمارش مواد مختلف مانند گلوکز، اوره یا، بسیار مهم، پروتئین است. برای توضیح نحوه تفسیر آزمایش خون در سگ ها، اکنون به مهم ترین پارامترهای بیوشیمیایی که اطلاعاتی در مورد عملکرد اندام های مختلف به ما می دهد نگاه می کنیم:

پروتئین ها: نسبت پروتئین در خون اطلاعات بسیار ارزشمندی به ما می دهد. ایمونوگلوبولین ها و آلبومین اندازه گیری می شوند. افزایش پروتئین می تواند به معنای کم آبی بدن باشد. کاهش آن نشان دهنده شرایط مختلفی است که با در نظر گرفتن تصویر بالینی و بقیه آنالیزها تشخیص داده می شود.

گلوکز: قندیمی باشد که در خون گردش می کند. مقادیر بالا می تواند نشان دهنده ابتلای سگ به دیابت باشد. اگر حیوان استرس زیادی داشته باشد، گلوکز نیز می تواند افزایش یابد، اگرچه این تغییر در گربه ها بیشتر است. برعکس، کاهش این عنصر با ضعف، تشنج یا در موارد کمتر انسولینوم مرتبط است.

کراتینین: مقادیر بالا مربوط به نارسایی کلیه، چه حاد و چه مزمن است.

اوره: ماده زائد حاصل از تجزیه پروتئین است و از طریق کلیه ها دفع می شود. این یکی دیگر از ارزش هایی است که وقتی بدن از اختلالات کلیوی رنج می برد که ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد افزایش می یابد.

ALT و AST: ترانس آمینازها هستند، پارامترهایی که اطلاعاتی در مورد عملکرد کبد به ما می دهند. ارتفاع آن نشان می دهد که مشکل کبدی در حال رخ دادن است.

بیلی روبین: پارامتر دیگری است که مربوط به قسمت کبد است. این ماده زائد ناشی از تجزیه گلبول های قرمز خون است. اگر به درستی از بین نرود، وظیفه ای که مربوط به کبد است، در بدن تجمع می یابد، به همین دلیل است که بالا رفتن آن نشان دهنده مشکلات کبدی است، اما همچنین می تواند به دلیل کم خونی همولیتیک باشد که در آن گلبول های قرمز خون با سرعت بیشتری نسبت به حالت عادی از بین می روند.

 بیشتربدانید:عقیم سازی خرگوش-کلینیک خرگوش-درمان انگل سگ

 

تجزیه و تحلیل بالینی و تفسیر آن ها

علیرغم تمام اطلاعاتی که یک تجزیه و تحلیل در اختیار ما قرار می دهد، برای اینکه بدانیم چگونه آزمایش خون را در سگ ها تفسیر کنیم، باید تصویر بالینی، یعنی علائمی را که حیوان نشان می دهد نیز در نظر گرفت. علاوه بر این، تغییر یک پارامتر منفرد لزوماً نشان دهنده آسیب شناسی در همه موارد نیست.

بنابراین، تجزیه و تحلیل باید به عنوان یک کل و با در نظر گرفتن شرایط خاص آن سگ، مانند سن یا سابقه بالینی آن، تفسیر شود. همچنین لازم است بدانید که ما پارامترهای اساسی را توضیح داده ایم اما دامپزشک ما برای رسیدن به دقیق ترین تشخیص می تواند از آزمایشگاه بخواهد عناصری مانند کلسیم را که به دلیل وجود تومورها، فسفر بالا به نظر می رسد، تجزیه و تحلیل کند. که در نارسایی کلیه تغییر می کند، فروکتوزامین، که به ما کمک می کند تا تشخیص هیپرگلیسمی (دیابت) یا هورمون های تیروئید را تأیید کنیم، که به ما اطلاع می دهد که آیا هیپوتیروئیدیسم یا پرکاری تیروئید وجود دارد یا خیر.

مشاهده خون در زیر میکروسکوپ همچنین می تواند اطلاعات جالبی را ارائه دهد و بتواند اندازه، شکل یا تعداد سلول ها را تفسیر کند. در نهایت، اگرچه مقداری که مقادیر طبیعی افزایش یا کاهش پیدا می‌ کند، ما را از شدت آسیب آگاه می ‌کند، اما به معنای پیش ‌آگهی بهتر یا بدتر نیست. بنابراین، همیشه این دامپزشک است که تمام اطلاعات موجود را ارزیابی می کند و به تشخیص و درمان می رسد. پس از ایجاد این امر، تجزیه و تحلیل ها به صورت دوره ای برای پیگیری تکرار می شوند.

تماس با ما

آدرس :تهران- خیابان شریعتی- روبروی خیابان یخچال- نبش بن بست نراقی - ساختمان پزشکان مهر شماره 1436
تلفن : 02126412384
اورژانس:09212033965

   ins.jpg  telg.jpg

عضویت در خبرنامه

موقعیت ما بر روی نقشه

  

خطا: 0 Error writing file '/home/vistapet/public_html/cache/com_jchoptimize/jchoptimizetags-8e/jchoptimizetags-34/jchoptimizetags-d95b9d9a49670bd546191a81e3184379.tag'

0

Error writing file '/home/vistapet/public_html/cache/com_jchoptimize/jchoptimizetags-8e/jchoptimizetags-34/jchoptimizetags-d95b9d9a49670bd546191a81e3184379.tag'

صفحه اصلی