کلینیک دامپزشکی؛آیا انتظار کمک ویژه ای در یک کلینیک دامپزشکی - به ویژه در مواقع اضطراری - دارید که بسیار فراتر از آن چیزی است که دامپزشکی محل شما می تواند به شما ارائه دهد؟کلینیک دامپزشکی ویستا اینجاست تا به شما برای بهبود هر چه بهتر حیوانات موردعلاقه شما کمک کند.
حتی اگر در نگاه اول به عنوان یک سوال بسیار عجیب تلقی شود، این سوال که کلینیک دامپزشکی چیست، توسط بسیاری از جوانان دوستدار حیوانات مطرح می شود. ما می خواهیم با پاسخ به این سوال به سلامت حیوانات خانگی کمک کنیم، سوالی که مخصوصا برای کسانی که جوان هستند و تازه زندگی با حیوانات را شروع کرده اند کنجکاو است.
برای ارائه خدمات دامپزشکی در کلینیک دامپزشکی ویستا با ما تماس بگیرید
دامپزشک یک اصطلاح پزشکی است که از نظر ریشه شناسی از ریشه لاتین به معنای "مربوط به حیوان" است. همچنین به عنوان مخفف دامپزشکی که تحصیلات خود را در رشته دامپزشکی مرتبط با بهداشت دام گذرانده است استفاده می شود.
عنوان دامپزشکی با گذراندن موفقیت آمیز دوره کارورزی و آموزش های ارائه شده در رشته دامپزشکی در دانشکده های دامپزشکی دانشگاه ها به دست می آید. علاوه بر اینها، وظایف و مسئولیت های دامپزشک پیشگیری و کنترل بیمارانی است که ممکن است از حیوان به انسان منتقل شوند و کنترل غذاهای حیوانی...
صاحبان حیوانات خانگی اغلب با این تصمیم مواجه می شوند: کلینیک دامپزشکی در مقابل مطب حیوانات کوچک، اینکه آیا باید حیوان خانگی خود را به کلینیک دامپزشکی ببرند یا به مطب حیوانات کوچک. هر دو مرکز مراقبت های پزشکی برای حیوانات ارائه می دهند، اما تفاوت های مهمی بین آن ها وجود دارد.
تاریخچه دامپزشکی
دامپزشکی یکی از قدیمی ترین حرفه ها در تاریخ بشر محسوب می شود. نسخه های خطی عربی زیادی در مورد بیماری های حیوانات، به ویژه بین قرن 9 و 15 وجود دارد. در این نسخه های خطی که «بیترنامه» نامیده میشود، بیماریهای حیوانی و روشهای درمانی شناخته شده برای آن دوره شرح داده شده است. دامپزشک نویسندگان این آثار به عنوان افرادی که به تشخیص و درمان بیماری های حیوانات می پردازند ظاهر می شوند. این عنوان از سال 1937 به عنوان دامپزشک استفاده می شود.
دامپزشک شخصی است که برای سلامت همه گونه های حیوانی (حیوانات خانگی، حیوانات مزرعه، حیوانات عجیب و غریب و حیوانات ملی) که روی زمین زندگی می کنند، اقدامات احتیاطی انجام می دهد، بیماری های حیوانات را تشخیص می دهد و مجهز به دانش پزشکی و اختیارات قانونی است. در زمینه هایی مانند درمان، تولید مثل، بهداشت و مراقبت...
کلینیک دامپزشکی چیست؟
کلینیک دامپزشکی تسهیلاتی است که مراقبت های اورژانسی، تشخیص های تخصصی و درمان حیوانات را ارائه می دهد. کلینیک های دامپزشکی معمولاً بزرگ و کاملا تخصصی هستند و منابع بیشتری نسبت به مراکز حیوانات کوچک دارند. آن ها اغلب مجهز به تجهیزات پیشرفته هستند و چندین دامپزشک متخصص در تخصص های مختلف دارند. کلینیک های دامپزشکی اغلب خدمات اورژانسی 24 ساعته را نیز ارائه می دهند.
دامپزشکان افرادی هستند که مسئولیت سلامت گونه های جانوری، تشخیص بیماری های دامی و انجام درمان بر اساس آن، داشتن دانش پزشکی و اختیار قانونی برای انجام فعالیت های حیاتی مهم مانند پرورش یا مراقبت را بر عهده دارند. کلینیک های دامپزشکی بیمارستان هایی هستند که حیوانات در آن ها درمان می شوند. به همین دلیل، کلینیک های دامپزشکی همان عملکردی را برای حیوانات انجام می دهند که بیمارستان ها برای انسان ها هستند. کلینیک های دامپزشکی برای سلامت حیوانات مورد نیاز است.
به عبارت دیگر، این سوال که کلینیک دامپزشکی چیست، تنها زمانی مطرح می شود که واقعاً به دامپزشک نیاز باشد. داشتن دانش در مورد چنین موضوعات حیاتی، سالم و مرتبط قبل از نیاز بسیار مهم تر است. امیدواریم قبل از اینکه حیوانات خانگی شما به آن نیاز داشته باشند این سوال را پرسیده باشید، زیرا همه چیز در مورد آن ها می باشد.
به بیان ساده، کلینیک های دامپزشکی بیمارستانی برای حیوانات خانگی ما هستند. کارکنانی که در آن جا کار می کنند دامپزشکان هستند که به عنوان مراقبان حیوانات پزشکانی که می شناسیم شناخته می شوند و هر صاحب حیوان و حتی هر حیوان دوستی باید اطلاعاتی در مورد بهترین کلینیک دامپزشکی داشته باشد. به این ترتیب می توانید بدون اتلاف وقت کارهایی را که باید در مواقع ضروری انجام دهید انجام دهید.
کلینیک دامپزشکی چه می کند؟ چگونه باید باشد؟
کلینیک دامپزشکی مکانی است که در آن فعالیت های لازم از قبیل تشخیص بیماری، درمان، مراقبت و تغذیه دام انجام می شود. اطلاعات مربوط به حیوانات در بخش مشاوره بالینی ثبت می شود. فایل های جداگانه برای هر حیوان ایجاد می شود. در راستای این فایل ها از حیوان مراقبت و درمان می شود. در برخی از کلینیک های دامپزشکی مواد لازم برای حیوانات مانند غذا، کاسه غذا ولوازم موزد نیاز به فروش می رسد. در کلینیک، برای حیواناتی که کمبود واکسیناسیون دارند، واکسن هایی ارائه میشود تا از آن ها در برابر بیماری ها محافظت شود. حیوانات برای بررسی عملکرد اندام هایی مانند قلب یا ریه ها مورد بررسی قرار می گیرند. علاوه بر این، اندام هایی مانند گوش و چشم مورد بررسی قرار می گیرند. در صورت بروز هرگونه مشکل سلامتی، اقدامات درمانی آغاز می شود. برای کلینیک های دامپزشکی مهم است که در یک محیط بهداشتی مانند بیمارستان ها فعالیت کنند. علاوه بر این، نقش کلیدی در جلوگیری از آسیب رساندن به بیماری های حیوانی به انسان، یعنی کنترل بیماری دارند. به این ترتیب، دامپزشکان کارهای مهمی را هم برای سلامت انسان و هم برای سلامت حیوانات انجام می دهند.
چه زمانی باید به کلینیک دامپزشکی مراجعه کرد؟
کلینیک های دامپزشکی برای مواقع اضطراری و بیماری های جدی که نیاز به تشخیص و درمان تخصصی دارند، انتخاب مناسبی هستند. اکنون که پاسخ روشنی به این سوال که کلینیک دامپزشکی چیست دارید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که این کلینیک های دامپزشکی دقیقا برای چه منظوری هستند؟ کلینیک های دامپزشکی می توانند اقدامات مختلفی را برای حیوانات خانگی ما، حتی حیوانات وحشی، تقریباً همه حیوانات انجام دهند.
چند نمونه از موقعیت هایی که در آن یک کلینیک دامپزشکی باید بازدید شود عبارتند از:
- صدمات جدی مانند شکستگی استخوان یا آسیب به اندام ها
- بیماری های حاد مانند مسمومیت یا نارسایی حاد کلیه
- مداخلات جراحی مانند سزارین یا جراحی تومور
- معاینات تخصصی مانند CT، MRI یا آندوسکوپی
- عقیم سازی
- مراقبت از بیمار
- کمک زایمان
- حمایت روانی
همانطور که در لیست ما مشاهده می کنید، کلینیک های دامپزشکی، یا بهتر است بگوییم دامپزشکان در کلینیک های دامپزشکی، به حیوانات و به طور غیرمستقیم به ما انسان ها در زمینه های مختلف خدمت می کنند. اکنون می دانید که کلینیک های دامپزشکی چیست و چه کاری انجام می دهند.
کلینیک های دامپزشکی این مزیت را دارند که می توانند تشخیص جامع و درمان های تخصصی را برای حیوانات ارائه دهند. آنها همچنین برای مواقع اضطراری و بیماری های جدی گزینه مناسبی هستند. مزیت دیگر این است که بسیاری از کلینیک های دامپزشکی خدمات اورژانسی 24 ساعته ارائه می دهند.
خدماتی که در کلینیک دامپزشکی رائه میشود عبارت اند از:
معاینه و درمان عمومی سگ ها، گربه ها، خرگوش ها، خوکچه های هندی و جوندگان و موش های کوچک تر و انواع پرندگان
توموگرافی کامپیوتری (CT) به ویژه برای حیوانات کوچک و حیوانات خانگی (تابش کم و وضوح بالا)
دستگاه ضبط ثابت
واکسیناسیون برای سگ، گربه، خرگوش و غیره
گواهی سلامت و مشاوره در سفرهای خارج از کشور
توصیه های تغذیه ای برای توله سگ ها، حیوانات دارای اضافه وزن و جوندگان و همچنین برای برخی بیماری ها (آلرژی های غذایی، دیابت، بیماری های کلیوی و کبدی)
سگ پارگی رباط صلیبی / گربه پارگی رباط صلیبی با TPLO، ZLIg، TTA-Rapid
جراحی بافت نرم و استخوان (استئوسنتز)
طب سوزنی در حیوانات
مراقبت از دندان
سونوگرافی قلب
داروهای جایگزین / مکمل هومیوپاتی
خدمات جمع آوری و تحویل با هماهنگی قبلی
شناسایی الکترونیکی (ریزتراشه)
اعمال با بیهوشی استنشاقی ملایم
مشکلات پوستی
دامپزشک چه کسی است؟
یک دامپزشک شرایط پزشکی حیوانات خانگی، حیوانات مزرعه و سایر حیوانات را بررسی می کند، بیماری های آن ها را تشخیص داده و درمان می کند.
وظایف و مسئولیت های دامپزشک به طور کلی بهبود سلامت و رفاه حیوانات و پیشگیری از بیماری های قابل انتقال از حیوانات به انسان است.
دامپزشکان در هر محیطی کار می کنند که مردم و حیوانات با هم زندگی می کنند و نیز مردم از حیوانات سود می برند. موارد زیر از جمله وظایف و مسئولیت های دامپزشک می باشد.
- تغذیه، پرورش، بهبود،تقویت
- اتخاذ تدابیری برای حفظ سلامت حیوانات
- تشخیص بیماری های حیوانی
- درمان بیماری های دام با مداخلات پزشکی و جراحی
- پیشگیری از بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان
- کنترل بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان
- کنترل گام به گام فناوری تولید غذاهای حیوانی و مناسب بودن آن ها برای مصرف انسانی…
دامپزشک چه کار می کند؟ وظایف و مسئولیت های آن ها چیست؟
وظیفه اصلی دامپزشک درمان آسیب ها و بیماری های حیوانات از طریق تجهیزات پزشکی مختلف از جمله روش های جراحی، اشعه ایکس و تجهیزات سونوگرافی است. سایر مسئولیت های متخصصان حرفه ای عبارت هستند از:
- واکسیناسیون حیوانات در برابر بیماری ها و عفونت ها ی مختلف
- معاینه حیوانات برای تشخیص مشکلات سلامتی
- نمونه برداری از بافت بدن، خون، ادرار برای معاینه و تجزیه و تحلیل،
- برای بازگرداندن سلامت حیوانات با جراحی یا درمان پزشکی،
- برای پیشگیری یا درمان بیماری هایی مانند هاری و بروسلا با آزمایش حیوانات،
- اتانازی حیوانات مسن و بیمار لاعلاج،
- توصیه به صاحبان حیوانات در مورد اقدامات احتیاطی بهداشتی، تغذیه و مراقبت های عمومی،
- انجام تحقیقات برای تعیین علل مرگ و میر حیوانات مختلف،
- بازرسی پناهگاه های حیوانات برای تعیین پاکیزگی و نیز صلاحیت آن ها،
- نگهداری سوابق حیوانات و گزارش بیماری ها به مقامات بهداشت عمومی در این زمینه،
- اطلاع رسانی به مردم در مورد بیماری های قابل انتقال از حیوانات مختلف به انسان،
- ایجاد محیط قرنطینه مطابق با مقررات جاری به منظور جلوگیری از سرایت بیماری به سایر حیوانات متفاوت و یا انسانها .
- پیگیری اطلاعات به روز در مورد شیوه های دامپزشکی
- کار مطابق با قوانین اخلاقی حرفه
چه تحصیلاتی برای دامپزشک شدن لازم است؟
برای دامپزشک شدن باید از یکی از دانشکده های دامپزشکی فارغ التحصیل شوید. دانشکده های دامپزشکی ایران به مدت چندین سال آموزش می دهند. دانشجویانی که در ترم آخر دوره کارآموزی می بینند با مدرک کارشناسی ارشد فارغ التحصیل می شوند. هدف بخش دامپزشکی آموزش دانش آموزان با آموزش های علمی است که امکان تولید و بهبود حیوانات اهلی، طیور، گاو و گاو کوچک، آبزیان و ارائه خدمات بهداشتی را فراهم می کند.
در گروه دامپزشکی دانشجویان با دروس زیست و شیمی زیادی مواجه هستند و حجم قابل توجهی از دروس کاربردی را مشاهده می کنند.
برای دانشجویان آینده نگری که بخش دامپزشکی را در لیست ترجیحات خود دارند موارد زیر را بررسی میکنند:
- آناتومی
- شیمی ارگانیک
- بافت شناسی
- بیوشیمی
- بیوشیمی مایعات بدن
- فیزیولوژی
- رفتارهای حیوانات
- بافت لنفاوی کانال گوارشی
- بافت شناسی گوشت و فرآورده های گوشتی
- تاریخچه دامپزشکی و دیونتولوژی
ویژگی های مورد نیاز برای دامپزشک
از دیگر خصوصیات دامپزشکی که انتظار می رود نسبت به حیوانات علاقه و شفقت داشته باشد به شرح زیر است:
- داشتن مهارت در انجام مانورهای جراحی
- گوش دادن به نگرانی های صاحبان حیوانات و توانایی همدردی
- داشتن توانایی ارتباط کلامی برای توضیح واضح تشخیص چیست و چگونه درمان اعمال می شود، و همچنین قادر به تعیین کمک مورد نیاز حیوان با ملاقات با صاحبان حیوانات
- توانایی حل مسئله را نشان دهد